matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
d
???:
jacek lezac na lace widzi wierzcholek drzewa pod katem 45* w stosunku do poziomu. drzewo ma wysokosc 16 m . w odleglosci ilu metrow od drzewa znajduje sie jacek?
29 mar 16:19
Polka:
tg45=
16
x
1=
16
x
x=16
1 kwi 13:41