Trygonometria
Dziaku: Witam, chcialbym abyscie znalezli bledy bo ja niewiem gdzie moglem zrobic.
1.)
| sin2370 + cos21270 + 2* sin370 * cos 4870 | |
| ===> Mi wyszlo 1 a w |
| tg4050 + ctg2250 | |
odp jest 0 .:(
2.)
| 2* cos 1200 + 4* tg3900 * sin1200 | |
| ==> Tu |
| −3 * tg(−450) * cos(−3000) + sin1500 | |
| | 5√3*2.5 | | 1 | |
kompletnie nie wychodzi mi gdyz wyszlo mi |
| a w odp jest |
| Prosilbym o |
| | 3 | | 2 | |
pomoc
29 mar 15:50
Dziaku:
29 mar 19:30
Ala: henio ma jakis kompleks chyba...
29 mar 19:42
Jack: próbuj zamieniać ze wzorów redukcyjnych i zapisz kolejne kroki.
29 mar 19:44
Mateusz: Zapewne ma kompleks mniejszosci
29 mar 19:58
Dziaku: Probowalem zamianic, chyba ze 4 razy robilem te przyklady i eni wychodza mi, albo ja jestem
dzis slepy i robie glupi blad ktorego nie zauwazam do tej pory albo odp sa zle lecz bardziej
prawdopodobna jest moja wina
29 mar 20:50
zajączek:
1) cos487o= cos(360o+127o) = cos127o= cos( 90o+37o) = −sin37o
otrzymasz:
sin237o +sin237o −2sin37o*sin37o= 2sin237o −2sin237o=0
29 mar 20:56
zajączek:
2) cos120
o= cos( 60
o+30
o) = −sin30
o= −
12
| | √3 | |
tg390o= tg(360o+30o)= tg30o= |
|
|
| | 3 | |
| | √3 | |
sin120o= sin(90o+30o)= cos30o= |
|
|
| | 2 | |
tg(−45
o)= −tg45
o= −1
| | 1 | |
cos(−300o)= cos300o= cos( 360o−60o)= cos60o= |
|
|
| | 2 | |
| | 1 | |
sin150o= sin( 180o−30o)= sin30o= |
|
|
| | 2 | |
29 mar 21:07