help!
Wydi: IIx−x2I−3xI>x
29 mar 15:22
Wydi: Ix−x
2I−3x>x lub Ix−x
2I−3x<−x
x−x
2>4x lub x−x
2<−4x lub x−x
2<2x lub x−x
2>−2x i tak dalej...
29 mar 15:28
Wydi:
30 mar 14:49
Wydi: ponawiam
30 mar 19:14
Wydi:
4 kwi 23:47
Jack:
x−x2 dla x(1−x)≥0 ⇔ x∊<0,1>
|x−x2|= x2−x dla........... ⇔ x∊(−∞,0) ∪ (1,+∞)
1) x∊<0,1>
|x−x2−3x|>x
x2+2x dla x(x+2)≥0 ⇔ x∊ (−∞,0> ∪ <2,+∞)
|x−x2−3x|= |x2+2x|= −x2−2x dla ............ ⇔ x∊ (0,2)
Zatem:
1.1 x∊ (−∞,0> ∪ <2,+∞)
speczność z 1)
1.2 x∊ (0,2)
−x2−2x>x
...
...
2] x∊(−∞,0) ∪ (1,+∞)
|−x+x2−3x|>x
x2−4x dla x(x−4)≥0 ⇔ x∊ (−∞,0> ∪ <4,+∞)
|x2−4x|= −x2+4x dla .............. ⇔ x∊ (0,4)
2.1 x∊ (−∞,0> ∪ <4,+∞)
x2−4x >x
....
...
2.2 x∊ (0,4)
−x2+4x>x
....
....
5 kwi 00:13
Jack: w 1.1 x=0 (nie ma sprzeczności)
5 kwi 00:18
Wydi: Dzięki
9 kwi 15:24