krawędź podstawy graniastosłupa prawidłowego czworokątnego ma długość 4.Przekątn
krzyś: krawędź podstawy graniastosłupa prawidłowego czworokątnego ma długość 4.Przekątna
graniastosłupa tworzy z podstawą kąt o mierze 45 stopni.Wskaż objętość graniastosłupa.
64
64 pierwiastków z 2
128
48 pierwiastków z 2
29 mar 15:08
Bogdan:

H = d = 4
√2
29 mar 15:13
krzyś: ale ja nie mam w odpoweidzi takiego wyniku
29 mar 15:17
Bogdan:
Właśnie, że masz w odpowiedziach szukaną objętość.
29 mar 15:21
krzyś: 64 pierwiastki z 2?
29 mar 15:26
Bogdan:
V = 42*4√2 = 64√2
29 mar 15:32
krzyś: DZIEKUJĘ

)
29 mar 15:37