matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rownianie
ciasna :P:
rozwiąż równanie −x
3
−3x
2
+4x=0
28 mar 20:20
Godzio:
−x
3
− 3x
2
+ 4x = 0 −x(x
2
+ 3x − 4) = 0 −x(x+4)(x−1) = 0 x = 0 v x = − 4 v x = 1
28 mar 20:21
Eta:
x( −x
2
−3x +4)=0 x=0 v x
2
+3x −4=0 Δ=......... itd....
28 mar 20:22