RÓWNANIA !!!
Adam: Witam pewnie większości powie że to proste równania i wiem to ale nie mogę ich zrobić proszę o
POMOC



Rozwiąż równania :
| | x2 − 3+x4 | | (1 − 6 −x3) * 12 | |
f ) x − |
| = 3 − |
| |
| | 2 | | 2 | |
c) 3x − 3 = 2
√2x + 2
√2
d ) x(
√2 + 3) = 2
√2 + 4x
e ) 3x = 2 +
√5 + x
√5
f ) x +
√2 = π − 3x
g ) ( x +
√2)(1 −
√2 ) = −1
h ) (
√5 − x )( 2 +
√5 ) = 3
√5 + 7
28 mar 18:07
Adam: PROSZĘ ludzie pomocy
28 mar 20:50
aga: c)3x−2
√2x=3+2
√2
x(3−2
√2)=3+2
√2
można jeszcze usunąć mianownik od niewymierności
28 mar 20:57
aga: d) x(
√2+3)−4x=2
√2
x(
√2+3−4)=
√2
x(
√2−1)=
√2
i znów usuń od niewymierności
28 mar 20:59
Adam: a pozostałe ktoś mi pomoże Zwłaszcza w podpunkcie f tym pierwszym
28 mar 21:48
Lachu: x + √2 = π − 3x
4x=π−√2
x=π−√24
28 mar 21:50
aga: f) pomóż obustronnie przez 2 i wyjdzie
| | x | | 3+x | | 6−x | | 1 | |
2x− |
| + |
| =6−(1− |
| )* |
| /*4
|
| | 2 | | 4 | | 3 | | 2 | |
| | 6−x | |
8x−2x+3+x=24−2*(1− |
| )
|
| | 3 | |
i dalej...
28 mar 21:56
Lachu: a to pierwsze zrob tak
na poczatku pomnoz *2 i wychodzi
2x−(x/2− 3+x/4)=6−(1− 6−x/3) *1/2 skroc wyrazy podobne i pomnoz razy 12 i wychodzi
24x+6x−9−3x=72−6+24+4x
23x=81
x=81/23
28 mar 21:57