matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
okręgi
anka:
okręgi
dane są dwa okręgi o promieniach r i R. określ wzajemne położenie tych okręgów, jeżeli odległość między nimi wynosi 2
√
5
oraz: a) r=
√
5
, R=3 b) r=1, R=2 c) r=2, R=2(
√
5
−1) d) r=1,5, R=3,5
28 mar 14:27
anka:
^^^
28 mar 15:48