matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prosze :( ;(
Martunia:
Liczba x jest równa odwrotności róznej od zera liczby y.Wynika stąd żę a)x+y=U{1+y} {y} b)x*y=1 c)x:y=1 d)x−y = U{x do kwadratu −1 przez y
28 mar 14:02
Eta:
y≠0 x=
1
y
/*y xy= 1
28 mar 14:11