Prosze o rozwiązanie zadania krok po kroku
Ania: Wielomiany W(x) i P(x) są określone wzorami : W(x)=(x−1),P(x)=(x+2).Zatem stopień wielomianu
A(x) określony wzorem A(x)=W(x)*P(x) jest równy
28 mar 13:38
Ania: Wielomiany W(x) i P(x) są określone wzorami : W(x)=(x−1),P(x)=(x+2).Zatem stopień wielomianu
A(x) określony wzorem A(x)=W(x)*P(x) jest równy
28 mar 14:18
Reaven: A(x)=W(x)*P(x)
A(x)=(x−1)*(x+2)
A(x)=x2+2x−x−2
A(x)=x2+x−2
"Stopień wielomianu jest to najwyższy ze stopni jego składników (jednomianów) o niezerowych
współczynnikach. Dla wielomianu jednej zmiennej jest to największa potęga zmiennej, która
występuje jawnie w wielomianie."
Odp. 2
28 mar 14:25
lula: tyle że Ania nie napisała że te wielomiany są spotęgowane do 100
a odpowiedzi to:
a) 100
b) 101
C) 10000
d) 200
29 mar 00:19