Pomocy
Ania: Wielomiany W(x) i P(x) są określone wzorami W(x)=(x−1),P(x)=(x+2).Zatem stopień wielomianu A(x)
określony wzorem A(x)=W(x) razy P(x) jest równy :
a)100
b)101
c)10 000
d)200
Musze wiedziec jak zrobić to równanie krok po kroku
28 mar 13:24
Julek:
Przepisz jeszcze raz, a nie głupoty piszesz...
A(x) = W(x)*P(x) = (x−1)(x+2) = x2 + 2x −x − 2 = x2 +x − 2
Wielomian A(x) jest drugiego stopnia, bo najwyższą potęgą liczby x, jest liczba 2
28 mar 13:32
Ania: Wielomiany W(x) i P(x) są określone wzorami : W(x)=(x−1),P(x)=(x+2).Zatem stopień wielomianu
A(x) określony wzorem A(x)=W(x)*P(x) jest równy
28 mar 13:37