matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
w
???:
ile liczb pierwszych spelnia nierownosc x(x−9)≤10?
28 mar 11:25
09:
28 mar 11:49
kaz:
x
2
−9x−10≤0 Δ=121 x
1
=−2 x
2
=20 x∊<−2,20> 2,3,5,7...łącznie 8
28 mar 12:04