matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy !!!
Nafi :
pomocy
ciąg (an) określony jest wzorem ogólnym .oblicz wskazany wyraz tego ciągu..... a)an=n ,a10 b)an=2n+3,a3
28 mar 10:29
kaz:
a)a
10
=10 B)a
3
=2*3+3=9
28 mar 10:31