matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rownanie logarytmiczne
yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy:
Roziaz rownanie: log
5
(3x−11) + log
5
(x−27)= 3 + log
5
8
27 mar 23:35
Jack:
log
a
b + log
a
c = log
a
(b*c) log
a
b = log
a
c ⇔ b=c
28 mar 00:50
Jack:
no i jeszcze to: a = log
b
b
a
28 mar 00:51