matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
stereometria
dankaa1004:
W sześcianie o krawędzi długości a (rysunek) punkty S1 i S2 są odpowiednio środkami krawędzi A1D1 i B1C1. Oblicz pole P czworokąta ABS2S1.
27 mar 23:16
Reaven:
1
(
a)
2
+a
2
=x
2
2
5
x=a
√
4
P=a*x
5
P=a*a
√
4
a
2
√
5
P=
2
27 mar 23:22