matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
coś z fizyki..
Ann.:
Bardzo proszę o pomoc, za nic mi to nie wychodzi jak trzeba.. ma wyjść R
z
a
= 2Ω, a R
z
b
= 1Ω Oblicz opór zastępczy układu jednakowych oporników R pokazanych na rysunku gdy: a) R = 2Ω... b) R = 3Ω
27 mar 21:34