matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
Niunia:
wykaż ze prosta l: y=−2x−1 jest styczna do okręgu (x−3)
2
+(y+2)=5
27 mar 21:08
Godzio:
S(3,−2) r =
√
5
2x + y +1 = 0 zał. d = r
|6−2+1|
5
5
√
5
d =
=
=
=
√
5
√
4+1
√
5
5
d = r c. n. d.
27 mar 21:10
Niunia:
dzieki
27 mar 21:11