Sęp:
Proszę o pomoc. Nie musi być na jutro (ale dobrze by było

Dany jest kwadrat o boku a Gdy każdy bok kwadratu zwiększono o b pole nowego kwadratu
zwiększyło się o 24. Jakiej długości były boki mniejszego kwadratu, a jakiej większego
jeżeli wiadomo że były to liczby naturalne?
1 gru 21:53
Basia:
a może spróbujemy razem? to nie takie straszne; za 10 minut jestem do dyspozycji
1 gru 22:11
adm: Pole kwadratu: a
2
P
1= a
2
P
2= (a+b)
2=a
2+2ab+b
2
P
2=P
1+24
podstawić i wyliczyć? nie wiem czy zadziała bo nie mam czasu sprawdzać, gdy uzyskasz
f.kwadratową to licz z delty
1 gru 22:14
gamma:
To gimnazjalista delty nie znają

musi sprawdzać z rozkładu na czynniki
i dopasować tak by a i b było ze zb. lczb naturalnych
1 gru 22:23