matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
natka1720:
oblicz dla jakiej wartości parametru m najmniejsza wartość funkcji f(x)=mcosx+3 jest równa 2
27 mar 19:01
Bogdan:
−1 ≤ cosx ≤ 1 /*m −m ≤ mcosx ≤ m −m + 3 ≤ mcosx + 3 ≤ m + 3 −m + 3 = 2 ⇒ m = 1 lub ..........
28 mar 01:35