matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
Niunia:
wykaż ze nie istnieje taka liczba rzeczywista x, aby suma tej liczby i jej odwrotności byla rowna 1
27 mar 18:47
Reaven:
1
x+
=1 /*x
x
x
2
+1=x x
2
−x+1=0 Δ=1−4 Δ=−3 Δ<0 wiec rownanie nie ma rozwiązań
27 mar 18:50
Niunia:
dzieki
27 mar 19:00