matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
RedSun:
Jacek leżąc na łące, widzi wierzchołek drzewa pod kątem 45 stopni w stosunku do poziomu. Drzewo ma wysokość 16 metrów. W odległośći ilu metrów znajduję się Jacek?
27 mar 15:40
zaq1:
x
ctg 45
o
=
16
x
1=
/*16
16
x=16
27 mar 16:12