matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
RedSun:
Dany jest siąg liczb 1, 3, 5, 7,.. Podaj wyraz ogólny tego ciągu
27 mar 15:02
Julek:
a
1
= 1 r = 2 a
n
= a
1
+ (n−1)r a
n
= 1 + 2n − 2 a
n
= 2n − 1
27 mar 15:11