matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak wyliczyć wysokość?
wioleta16:
przekątna przekroju osiowego walca ma 12 cm i jest nachylona do podstawy pod kątem 60 stopni , jak obliczyć objętość tego walca
27 mar 14:54
driver:
h
√
3
sin 60
0
=
=
⇒h=6
√
3
12
2
2r
1
cos60
0
=
=
⇒r=3
12
2
V=πr
2
*h=.....
27 mar 17:24