matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
d
???:
oblicz pole trojkata rownobocznego opisanego na okregu o promieniu 2
√
3
27 mar 12:23
Tomek.Noah:
1
h=r =>h=3r =>h=3*2
√
3
=6
√
3
3
a
√
3
h=
2
a
2
√
3
P
Δ
=
2
a
√
3
6
√
3
=
2
12
√
3
=a
√
3
12=a
12
2
√
3
P
Δ
=
=9
√
3
4
27 mar 12:53