matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kwiatuszek:
Podaj jawny wzór na Sn oraz udowodnić indukcje jego poprawności: a
n
=5a
n-1
+ 4a
n-2
; a
0
=2 , a
1
=2 PROSZE POMÓŻCIE
1 gru 20:47
Marek:
Zobacz w nick Nivea
1 gru 20:59