matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
narysuj okrag , wyznacz współrzedne osrodka okregu i jego promien.
daboia:
bardzo prosze o pomoc
x
2
+ y
2
− 4x +2y − 4 =0
27 mar 11:54
Godzio:
(x
2
− 4x + 4) + (y
2
+ 2y +1) − 9 = 0 (x−2)
2
+ (y+1)
2
= 9 S(2,−1) r = 3
27 mar 11:59