matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz objętość stożka którego tworząca ma długość 12cm i jest nachylona do pła
krzyś:
wyznacz objętość stożka którego tworząca ma długość 12cm i jest nachylona do płaszczyzny podstawy pod katem o mierze 30 stopni.
26 mar 21:28
aga:
π*r
2
*H
V=
3
H=6 r=6
√
3
26 mar 21:32