oblicz x, jeżeli:
Ana:(: log2x= 5
log2x=1,5
log3x=3
log3x= 1/3
log4x=4
log4x=0,5
log5x=−1
log5=−2
log6=−2
log6x=0,5
logp{2}x=2
logp{2}x=−4
log0,5x=−3
log0,1x=3
log16x=0,5
log16x=0,25
26 mar 20:49
Bogdan:
Co to jest?

log
ab = c ⇒ b = a
c
26 mar 20:54
Ana:(: no tak to jest
26 mar 21:02
Ana:(: niby wzór jest, ale jak ktoś jest tempy (jak ja) i nie potrafi mieć liczeniowej przestrzeni
pamiętowej to tego nie rozwiąże.
Tym bardziej, że nie lubię logarytmów.
26 mar 21:03
Ana:(: *pamięciowej
26 mar 21:04
Jack: skorzystaj z definicji podanej wyżej i leć...
np.
log4x=0,5 przekształć na 40,5=x
pamiętaj, że argument (czyli tu "x" musi być większy od 0).
26 mar 21:05
Bogdan:
jak już, to tępy
26 mar 21:07
Eta:
Jak jest t
ępy to musi nabrać t
empa w obliczeniach
26 mar 21:08
Ana:(: a i wielki szacun dla JAck−a

przeglądając tą stronkę da się zauważyć, że jest naprawdę pomocny, a nie jak co niektórzy

↑
26 mar 21:17
doma123: Jak rozwiazac ten logarytm : log2 x =− 2/3
5 lut 17:34
anna: logx81=4
19 wrz 14:55
asdf: x = 3
19 wrz 14:55