matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
moniczka:
dane są zbiory: A={x:r-2(n do kwadratu) ∩ n Є N(dodatnie) ∩ n ≤ 5} B={x:r=4n ∩ n<7 ∩ Є N} Polecenia: a) Wymien elementy tych zbiorów b) Wyznacz A\B
1 gru 20:31
Basia:
w A coś jest nie tak; musi być r=..... czy r=2n
2
?
1 gru 22:17