ralph4: Prosze pomocy

potrzebuje cos takiego na jutro na 7 a nic nie czaje z tego. Pomoże
ktoś

Wykaż za pomocą indukcji matematycznej:
∑=1 * 1/(2k-1)(2k+1)=n/2n+1
1 gru 20:28
Miki:
spr. dla n =1 L= 1/1*3= 1/3 P= 1/(2+1)= 1/3 zachodzi
Zał.indukc. dla n = k
1/(2k-1)(2k+1) = k/(2k+1)
Teza indukc.
1/(2k-1)(2k+1) + 1/[2(k+1)-1][2(k+1)+1}= (k+1)/[2(k+1)+1]
1/(2k-1)(2k+1) + 1/(2k+1)(2k+3) = (k+1)/(2k+3)
dowód indukcyjny; k(2k+3) + 1 2k
2 +3k +1
L= k/(2k+1) +1/(2k+1)(2k+3) = --------------------- = ----------------
(2k+1)(2k+3) (2k+1)(2k+3)
(k+1)(2k+1) k+1
----------------- = -------- L=P c.b.d.o.
(2k+1)(2k+3) 2k+3
mozesz zastanawiać się nad (k+1)(2k+1) = 2k
2 +k +2k +1
czyli 2k
2 +3k +1 własnie zastapimy iloczynem (k+1)(2k+1) ok
1 gru 20:54
Miki:
Oczywiscie Teza indukcyjna dla n = k+1 zapomniałam dopisać
1 gru 20:56
ralph4: ooooo dzieki wielkie, szczerze to nie wim\em o co chodzi w tym wszystkim ale musze to
miec bo wylotka sie szykuje jak nie bede mial projektu na jutro. dzieki jeszcze raz
wielkie
1 gru 20:59
ralph4: a co oznacza skrót "c.b.d.o."
1 gru 21:17
1 gru 21:18
ralph4: yhy, dla mnie to czarna magia

a nie umialby mi pomoc w tym drugim z wzorem jawnym na
Sn
1 gru 21:22
Miki:
Zobacz

juz Ci pisałam w nicku nivea OK
1 gru 21:23
ralph4: 
ja do tego jak do ognia wiec widzisz sama jak to idzie wszystko. szczerze sie przyznam
ze jestem gamon bo nie umiem natet podstawic tam swoich liczby i tego zrobic. porazka
1 gru 21:25
Miki: Pomogłam bym ,le to duzo pisania


sorry
1 gru 21:29
ralph4: 
no to pozostalo mi sobie tylko poplakac...
1 gru 21:34
ralph4: prosze jak ktos to rozumie to prosze o pomoc. ja tego nie czaje wogole a to moze uratowac
mi zycie i rok. dziekuje i mam nadzieje ze znajdzie sie ktos pomocny.
2 gru 07:44