Rozwiąż nierówność
Beata: Rozwiąż nierówność: x2−10x+25>0
26 mar 18:18
R.W.16l: x2−10x+25=(x−5)2
(x−5)2>0
prawda dla R−{5}
26 mar 18:19
lolo: Δ=b2 − 4ac
Δ=−102− 4*1*25
Δ= 100 − 100
Δ=0
x= −b/ 2a
x= −(−10)/ 2*1
x=5
R/ {5}
26 mar 20:42
malamiims: Witam, potrzebuję pomocy:
∫−2x−2 dla x∊
(−∞,0>
Dana jest funkcja f określona wzorem f(x)= ∫12x +1 dla x∊(0,3)
∫x+3 dla x∊ <4,+∞)
Liczba miejsc zerowych tej funkcji to..
16 mar 19:45
malamiims: Witam, potrzebuję pomocy:
∫−2x−2 dla x∊ (−∞,0>
Dana jest funkcja f określona wzorem f(x)= ∫12x +1 dla x∊(0,3)
∫x+3 dla x∊ <4,+∞)
Liczba miejsc zerowych tej funkcji to..
16 mar 19:45
arek: Dziedziną funkcji f określonej wzorem:
f(x)= √32−8x − √3−x jest zbiór:
a. R\{3,4} b. (3,4) c. (−∞,3> d. (−∞+8)
z góry dziekuje, za pomoc!
16 mar 20:01
5-latek: 32−8x≥0 i 3−x≥0 rozwiaz te nierownosci i wyznacz czesc wspolna
16 mar 20:04
kleszcz: Δ
I rysujesz sobie parabolę z której odczytujesz poprawną odpowiedź.(dla x1 x2 większego od
zera)
16 mar 20:05