matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz objętosć i pole całkowite sześcianu którego przekątna ma długosć 9cm.
krzyś:
wyznacz objętosć i pole całkowite sześcianu którego przekątna ma długosć 9cm.
26 mar 16:53
brg2104:
9=a*
√
3
a=9/
√
3
a=3*
√
3
v=(3
√
3
)
2
=81
√
3
p=6*27=162
26 mar 17:02