funkcja
asia: 
naszkicuj wykres funkcji spełniający następujące warunki:
D=(−4,7),Y=<−1,2>
funkcja jest stała w przedziale (4,7)
f(x)<0 dla x∊(0,3)
26 mar 16:20
asia: jak to zrobić?proszę o pomoc
27 mar 09:32
asia: 3)wykres funkcji f(x)=x przesunięto o 3 jednostki w prawo i 2 w dół i otrzymano wykres funkcji
y=g(x). Wówczas a)g(x)=x+1 b)g(x)=x−1 c)g(x)=x−5 d)g(x)=x+5
27 mar 09:36
R.W.16l: 3 w prawo czyli zmieniasz x o 3 do przodu
2 w dół czyli zmieniasz y o 2 mniej
f(x)=x
g(x)=f(x−p)−q
p=3
q=−2
g(x)=x−3−2=x−5
c
1. no musisz sobie narysować i nic więcej
27 mar 09:52
R.W.16l: ale nie, to jest źle

+q a nie −q
ale wynik ok
27 mar 10:31
asia: no,ale nie wiem jak to narysować
27 mar 11:15
R.W.16l:

Cały wykres funkcji mieści się w tych pomarańczowych ramach
D=(−4,7),Y=<−1,2> funkcja jest stała w przedziale (4,7) f(x)<0 dla x∊(0,3)
funkcja stała − zrobione
resztę można zapełnić jakimiś kreskami z du**py
np moja niebieska inwencja

punkty na osi X od lewej −4,0,3,4,7
pkty na osi Y od dołu −1,2
27 mar 11:43
asia: dzięki wielkie
27 mar 11:58
R.W.16l: Proszę

Aha, nie rysuj tej niebieskiej kropki pierwszej z prawej
27 mar 12:15
asia:
27 mar 21:53