matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
roziwazaniami rownania
pauluska:
Rozwiązaniami równania |x+3|=8 są liczby ?
25 mar 21:05
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1653.html
25 mar 21:10
Gustlik:
|x+3|=8 x = −3+8 lub x = −3−8 x = 5 x = −11. Rozwiązanie: x = 5, x = 11.
26 mar 01:31