matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
do prostej o równaniu nie należy punkt
pikolaa:
Do prostej o równaniu 3x−2y+1=0nie należy punkt : A(1,1) B(1,2) C(2,7/2) D(3,5)
25 mar 20:44
R.W1.6l:
−2y=−3x−1 y=1/5x−1/2 podstawiaj z podpunktów kolejne cyfry ( Z(x;y) ) i patrz na wynik
25 mar 20:57