podstawianie za x
zuza: nie tyle co zadanie a raczej pytanie ...
kiedy licze np W(1) gdy 4x3 − x2 + 2x +5 to wiem ze za x mam podstawic 1 ale niewiem czy w
momencie gdy podstawiam do x przed którym znajduje sie minus to ten minus tez poteguje albo
nie czyli czy bedzie :
4−1+2+5=10 czy 4+1+2+5=12
czyli że podnosze −1 do kwadratu czy podnosze 1 do kwadratu a minus spisuje...?
25 mar 19:45
Miła: Zobacz czy Ci wyjdzie 0 jak minus podniesiesz
2 czy jak przepiszesz
25 mar 19:49
bajka0909: 4−1+2+5=10
nie podnosisz minusa 2
25 mar 19:50