dominik: Proszę o sprawdzenie
a) Ix-1I=3 x=4
b) I4-3xI=5 x=-1/3
c) Ix+3I<5 x< 2
d) Ix-7I>10 x >17
1 gru 16:58
karloz: w pierwszym brakuje x=-2
w drugim brakuje x = 3
w trzecim masz za duży przedział - co będzie, jak weźmiesz x = - 9?
w czwartym jak wyżej - jak wezmę -4 będzie ok, a Ty tego nie masz w rozwiązaniu...
1 gru 17:19
dada: możesz jaśniej? sorki ale nie rozumiem
1 gru 17:20
dada: ok czyli :
c) x należy do przedziału (-8;2)
d) x należy do przedziału (-∞,-3)u(17;+∞)
teraz dobrze?
1 gru 17:33
dada: sorki poprawiałam nicka dominik to to samo co dada
1 gru 17:33