pierwiastek
ucząca się : jak się liczy pierwiastek

?zapomniałam:(
√12
25 mar 19:10
MICHAŁ KAS: pomagam
25 mar 19:10
Eta:
√12= √4*3= √4*√3= 2√3
25 mar 19:11
MICHAŁ KAS: √12=√4*3=√4*√3=2*√3
25 mar 19:11
Android chirurgiczny Odpad.: pierwiastek to iloraz dwóch takich samych liczb, więc jak chcesz mniej więcej wyliczyć czym
jest √12, to szukasz tych liczb. (jeśli się mylę to napiszcie i nie korzystaj z mojej rady)
więc √12 to ≈ 3,464
25 mar 19:23
ucząca się : ok rozumiem,ale czy nie można tak
√9*
√3=3
√3 
?
25 mar 19:24
Android chirurgiczny Odpad.: tak
25 mar 19:25
Android chirurgiczny Odpad.: to znaczy √12 ≠ √9*√3
√9*√3=√27
25 mar 19:27
ucząca się : zaskoczyłam ,dzięki wielkie, a teraz jak mam to zaznaczyć na osiach tzn (funkcja− x1 i x2),
x1=−(−4)+√12/2
x2=−(−4)−√12/2
25 mar 19:35
ucząca się : czy mam zaznaczyć ≈ ? to ma być parabola...
25 mar 19:36
Miła: ≈ x1 i x2 to miejsca zerowe jesli to sa pierwiastki to bedzie to rownanie kwadratowe wiec
edzie parabola
25 mar 19:37
ucząca się : ale jak to zaznaczyć?
25 mar 19:39
fads: Jeżeli nie wymagają rysunku to zrób to na oko.
25 mar 19:43
ucząca się : rysunek muszę mieć,niestety i nie wiem jak to narysować
25 mar 20:00
Iza: prosze o pomoc , wogole nie rozumiem pierwiastkow. nic a nic ! prosze o szybkie i szczegółowe
wytłumaczenie
14 mar 16:06
Palulinka: Nie obczajam
25 mar 22:28
Beti:

określasz przybliżenie tych x−ów, żeby wiedzieć gdzie zaznaczyć je na osi:
w zal. od współczynnika a rysujesz parabolę ramionami w dół lub do góry
25 mar 22:45
malutka :*: Liczba 2 jest pierwiastkiem wielomianu W(x)=x3 + mx2−3x+2. Parametr jest równy: A.2 B.−2
C.−1. Oblicz ....
30 mar 15:02
Przewiduje pokój: C
w(2) = 0
30 mar 15:04
malutka :*: pomoże ktoś
30 mar 15:04
wersooonnnnnn: ejjj ludzie a jak mam takie cos (3√2)
3 to jak to sie oblicza
29 wrz 22:03
pigor: ... np. tak :
(3√2)3= 3
3 *
√23= 27 *
√22*
√21 = 27*2*
√2=
54√2 . ...
29 wrz 22:09
29 wrz 22:25
hlybowy:

dupa
5 lis 19:51
genio: 5*5*5=125
17 mar 17:32