matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
geometria
PC:
GEOMETRIA
! Podstawą graniastosłupa jest sześciokąt foremny o boku 8 cm a ściany boczne są kwadratami. Oblicz pole powierzchni całkowitej i objętość tego graniastosłupa.
25 mar 14:20
aga:
Pc=2*Pp+Pb
√
3
Pp=6*a
2
*
4
a=8 Pb=6*a
2
V=Pp*H H=8 podstaw do wzorów i wylicz
25 mar 15:30