Wiadmo ze P(A) = 0,6 P(B) = 0.5 i P(A n B) = 0.4. Oblicz P(A' u B)
Bogus: Wiadmo ze P(A) = 0,6 P(B) = 0.5 i P(A n B) = 0.4. Oblicz P(A' u B)
24 mar 23:52
Eta:
P(A' UB)= P(B)
może w zad. jest : oblicz : P(A'U B')
25 mar 00:04
Bogus: Tak masz racje, przepraszam
25 mar 00:06
Bogus: Pomoże ktoś ?
25 mar 00:13
Jack: P(A'∪B')=P(A∩B)'= 1−P(A∩B)
25 mar 00:24
Bogus: Wystarczy podstawic ?
25 mar 00:25
Bogus: Kurcze przez tą godzienie mało kojarze
25 mar 00:26
Jack: Ano
25 mar 00:26
Jack: tylko sprawdź czy w zadaniu masz dane P(A∪B) czy P(A∩B).
25 mar 00:27
Bogus: Dziekuje.
25 mar 00:32
Jack: Proszę.
25 mar 00:35
Eta:
z II prawa de Morgana dla zbiorów
(An B)'= A" U B'
P(A'U B')= 1 − P(A n B)
25 mar 00:38
Eta:
Bogus
Sprawdź jeszcze dokładnie wszystkie "primy"
bo to zad. coś zbyt łatwe
25 mar 00:39
Jack: no właśnie
25 mar 00:40
Eta:
No cóż .... nic nie poradzimy

Czasami to aż ręce opadają .....
Pozdrawiam
Jack
25 mar 00:43
Jack: Hehe, bywają "lepsze" zadania...
Pozdrawiam Eto.
25 mar 00:46