?
edek: Ze zbioru liczb {1,2,3,4,5,6,7,8} wybieramy losowo jedna liczbe . Liczba p jest
prawdopodobieństwem wylosowania liczby podzielnej przez 3 . to wtedy p
24 mar 23:40
24 mar 23:42
wiktor: 3/8
24 mar 23:42
edek: p<0,3 ? p=0,3? p=13? p>13
24 mar 23:43
edek:
24 mar 23:43
wiktor: a tak 1/4
24 mar 23:44
Jack: 1/4
24 mar 23:44
edek: sa takie dopwoiedzi tylko ma wyjasnij dlaczego ktoras z nich jest poprawna ..
p<0,3 ? p=0,3? p=13? p>13
24 mar 23:45
Eta:
ile w tym zbiorze jest liczb podzielnych przez 3?
3 i 6 ... czyli dwie
wszystkich liczb w tym zbiorze jest ..... 8
i to wszystko !
zatem nie piszcie bzdur
24 mar 23:46
Jack: jak się ma 1/4 do proponowanych odpowiedzi? Jak liczysz już prawdopodobieństwo to porównywanie
ułamków chyba miałeś...
24 mar 23:47
edek: ale nie ma tajkiej odp
24 mar 23:47
24 mar 23:47
edek: d
24 mar 23:50
Eta:
napisałeś w takiej kolejności ...... więc Ci podałam ,ze pierwsza odp. jest poprawna
Duchem jeszcze nie jestem
24 mar 23:52