matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
??
Sonia:
jaka to liczba, której 4%=8
24 mar 23:27
aga:
4%−8 100%−200 bo 8*25
24 mar 23:32
aga:
możesz też równaniem x− szukana liczba 4%*x=8 0.04x=8 x=200
24 mar 23:33
Sonia :
dziekóweczka
24 mar 23:35