?
Fiiona: pomocki

Liczba x=−7 jest miejscem zerowym funkcji liniowej f(x)=(3−a)x+7 dla ?
24 mar 22:42
Eta:
f(−7)= 0
(3 −a)*(−7)+7=0 ......dokończ podaj "a"
24 mar 22:45
wiktor: f(−7)=(3−a)(−7)+7
−21+7a+7=0
7a=21−7
7a=14:7
a=2
24 mar 22:46
Eta:
wiktor Cię już "zwolnił" z obliczeń
24 mar 22:48
Fiiona: 3
2−6a+a
2*(−7)=−7 takkk
24 mar 22:50
Fiiona: oo jak miło dziękuje ślicznie... ehh bo jakos inaczej to chciialam
24 mar 22:51
Eta:
Nie Filona ...... bajki
(3−a)* (−7)= −7 / : (−7)
3−a = 1 => a = 3−1=2
24 mar 22:52