?
sonia: prosta l ma równanie y=2x−11
jakie jest równanie prostej równoleglej?
24 mar 22:21
Sorix: wsółczynnik a musi być ten sam czyli y=2x +b będziesz mieć, a b zmieni ci się w zależności od
punktu przez jaki przechodzi Ci druga prosta ...
24 mar 22:32
sonia: kurcze w odp jest ze a)=y+2x
24 mar 22:35
sonia: =
24 mar 22:36
Eta:
takich prostych jest nieskończenie wiele
mają równanie: y= 2x +b b€R
24 mar 22:37
sonia: aha dziękuje ślicznie
24 mar 22:38
Eta:
Może w zad. jest napisane : i przechodzących przez poczatek układu współrzędnych
tylko wtedy równanie będzie y= 2x
24 mar 22:40
sonia: nie ma napisane...tylko wskazac przedzial ktory jest zbiorem rozwiazan nierownosci
24 mar 22:40