matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:)
Nene:
Krawędzie prostopadłościanu są do siebie w sotunku 2 :3 : 4 . Przekątna prostopadłościanu ma długość 2
√
29
cm. Oblicz pole powierzchni i objętość tego prostopadłościanu.
24 mar 21:35
Eta:
a= 2x b= 3x c= 4x , x>0 d=
√
a
2
+b
2
+c
2
√
4x
2
+9x
2
+16x
2
= 2
√
29
|
2
29x
2
= 4*29 x
2
= 4 => x = 2 a= ..... b=....... c = ......... P
c
= 2( ab+ac+bc)=......... dokończ
24 mar 23:17