matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o próbę rozwiązania!!!!
MarekR:
Dana jest funkcja f(x) = 4x−5. Dla jakiego argumentu wartość funkcji wynosi 6 ?
24 mar 20:39
Eta:
f(x)=6 => 4x−5=6 => 4x= 11 => x =
11
4
24 mar 20:43
daroo:
6 = 4x − 5 6 + 5 = 4x 11 = 4x x = 2,75
24 mar 20:43