siemka pomoże ktoś??
kamilo..: doprowadź wyrażenie do najprostszej postaci:
a)3x−[5x−(2x−1]
b) 9m2−(−1)*[7m2−2m−(m2−3m)]
c)(2a2−a+3)*(−4a)+16(a2−0,5)
24 mar 20:04
kamilo..: to pomoże mi ktoś
24 mar 20:26
kamilo..:
24 mar 20:43
kamilo..: pomoże mi ktoś plis
7 kwi 20:12
kamilo..: 
?
7 kwi 20:24
A: a)3x−[5x−(2x−1] = 3x−(5x−2x+1) = 3x−5x+2x−1 = −1
b) 9m2−(−1)*[7m2−2m−(m2−3m)] = 9m²−(−1)*(7m²−2m−m²+3m) = 9m²−(−7m²+2m+m²−3m) = 9m²+7m²−2m−m²+3m
= 15m²+m
c)(2a2−a+3)*(−4a)+16(a2−0,5) = −8a²+4a²−12a+16a²−8 = 12a²−12a−8
proszę bardzo
7 kwi 20:34
laura: hej , pomoże ktos?
proste y=x−2 i y=−1/2+4 przecinają sie w punkcie (4,2) . Oblicz pole trójkąta ograniczonego
tymi prostymi oraz osią OY. Proszeee o pomoc
12 lut 14:44
laura:
12 lut 14:47
wika: 3x+5+x−4
11 lip 12:06
Dziadek Mróz:

y
1 = x − 2
P
y = (4, 2)
h = 4
y
1(0) = −2
y
2(0) = 4
a = |y
1(0)| + |y
2(0)| = 2 + 4 = 6
11 lip 14:39