Trygonometria
Dziaku: Mam zadanie ale niewiem jak je zrobic, napisze tylko 2 podpunkty by jakos zakapowac sposob
rozwiazaniai reszte postaram sie sam zrobic.
zad. Oblicz pozostale wartosci funkcji trygonomentryznych wiedzac ze:
a.) tgx = −34
b.)ctgx = 4528
Bybym wdzieczny
24 mar 19:51
aga: | | 3 | |
Rozwiąż układ równań: (podstaw za tgx=− |
| )
|
| | 4 | |
sin
2x+cos
2x=1
24 mar 20:04
aga: | | 4 | |
z tego układu wyjdzie sinx i cosx, ctgx to odwrotnośc tgx więć równy jest − |
| |
| | 3 | |
24 mar 20:06