matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kostka
pati:
Oblicz prawdopodobieństwo że w rzucie dwiema kostkami otrzymamy iloczyn oczek mniejszy od 11
24 mar 18:41
driver:
Ω={(1,1),(1,2),.........(6,6)} IΩI=36 A={(1,1),(1,2).(1,3),(1,4),(1,5),(1,6),(2,1),(2,2),(2,3),(2,4),(2,5),(3,1),( 3,2),(3,3),(4,1).(4,2),(5,1),(5,2),(6,1)}
IAI
IAI=19, P(A)=
=.....
IΩI
24 mar 21:33