matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz równanie okręgu
Patryk :
Wyznacz równanie okręgu o Srodku S=(−2,3) stycznego do prostej o równaniu 3x+4y+14=0
24 mar 17:50
Godzio:
r = d
20
d = U{|−6+12+14|}{
√
9+16
=
= 4
5
r = 4 (x+2)
2
+ (x−3)
2
= 16
24 mar 17:59