matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
knkk
ewelinka:
w trapezie ABCD o podstawach AB i CD dane sa |AB|=16 |CD|= 10 |AD|=4 i kat DAB=60 stopni. oblicz pole i obwod trapezu. odleglosc punktu przeciecia przekatnych od jego dluzszej podstawy
24 mar 16:59